Σελίδες

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δ.ΤΣΙΓΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΓΚΑΙΝΤΑΣ!

Καταρχάς γράφουμε αυτό το άρθρο για να δείξουμε ότι οτιδήποτε αφορά το Δάσκιο θα λέγεται εδώ!


Ο Δημήτρης Τσιγγενόπουλος είναι ένα παιδί του Δασκίου παρόλο που ζει στη Βέροια!Ασχολείται ενεργά σε ότι αφορά το Δάσκιο και ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού.Είναι γνωστό σε όλους ότι είναι ένας εκ των διαχειριστών της σελίδας του Δασκίου στο facebook και εκτός αυτού έχει συμβάλλει στην προώθηση των εθίμων και της μουσικής μας μέσω του youtube!

Στο τελευταίο προσπαθεί να συμβάλλει και με ποιο ενεργό τρόπο καθώς τους τελευταίους 6 μήνες ασχολείται με την εκμάθηση του παραδοσιάκου μουσικού οργάνου των Πιερίων ευρύτερα και του Δασκίου ειδικότερα της Γκάιντας,ενός οργάνου που στο ευρύ κοινό και δε στο νεανικό ακούγεται παρωχημένο αλλά είναι ένα από τα αρχαιότερα όργανα και βασικότερα είναι το όργανο που έχει συνοδεύσει όλα τα δημοτικά τραγούδια του χωριού μας και γι'αυτόν τον λόγο είναι στενά συνδεδεμένο με την κουλτούρα μας!

Μέσα από το άρθρο θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Δημήτρη και να του ευχηθούμε να συνεχίσει την προσπάθειά του,έτσι ώστε να είναι όχι μόνο ένας από τους συνεχιστές του μουσικού αυτού οργάνου αλλά και της παράδοσης του χωριού μας!

Επίσης μπορείτε όσοι θέλετε να τον δείτε να παίζει live μπορείτε να τον δείτε στις 12 Ιουλίου 2014 στο Αντάμωμα της Σφηκιάς Ημαθίας!


 Τα λέμε σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου